Praktische vragen over de overgangsregeling Wet BIG II

Ergens in 2020 moeten verpleegkundigen in het BIG-register als verpleegkundige of regieverpleegkundige ingeschreven staan. Hoe gaat dat in zijn werk, vroegen collega’s zich af. Hoewel nog niet alles bekend is, probeert Nursing enkele vragen te beantwoorden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleegkundigen maken een bed op
Foto Arno Massee

Het is nog afwachten op welke datum in 2020 de registratie als regieverpleegkundige in het BIG-register mogelijk is, maar toch rijzen er nu al praktische vragen over de overgangsregeling. Bijvoorbeeld over de inhoud van de toets (voor hbo-v’ers) en de opleiding (voor mbo-v en inservice met NLQF-6 vervolgopleiding), is die al bekend? We vroegen het na bij het ministerie van VWS. Een woordvoerder legt uit dat dit nog verder uitgewerkt moet worden. ‘Daarbij zullen we alle partijen – onderwijs, beroepsvereniging, werkgevers, werknemers – betrekken. Hoe lang dit proces gaat duren kunnen we nog niet precies zeggen. We willen de gang

0
12309

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.