Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor bijscholen wijkverpleegkundigen

Ongeveer 2500 hbo-verpleegkundigen kunnen aanspraak maken op een subsidieregeling van ZonMw. Met het geld kunnen zij bijscholing volgen in het indiceren en organiseren van zorg. De subsidieregeling geldt, onder voorwaarde dat de aanvraag wordt gehonoreerd, ook met terugwerkende kracht tot 1 augustus 2014.
Subsidie voor bijscholen wijkverpleegkundigen

Met de subsidieregeling wil ZonMw een impuls geven aan het vergroten van de competenties van (nieuwe) wijkverpleegkundigen voor hun hernieuwde positie in de wijk en de nieuwe taken rond indiceren en organiseren van zorg.

Maximaal €500

In totaal is er voor deze subsidieronde € 1,5 miljoen beschikbaar. Organisaties waar wijkverpleegkundigen werkzaam zijn, kunnen  een subsidieregeling indienen. Per wijkverpleegkundige kan er maximaal €500 worden aangevraagd, met daar bovenop nog een bedrag van maximaal €100 voor overheadkosten voor de zorgorganisatie. Dit betekent dat er in totaal kunnen ongeveer 2500 verpleegkundigen gebruik kunnen maken van de regeling.

Indicerende verpleegkundige is hbo’er

De verpleegkundige indicatiestelling in de wijk moet worden gedaan door een verpleegkundige met minimaal een hbo-niveau. Lees meer >>>

Eisen subsidieaanvraag

Belangrijk is dus dat je werkgever de subsidieaanvraag indient, want individuele aanvragen worden niet behandeld. Zzp’ers kunnen alleen meedoen al s zij zijn verbonden aan een organisatie die hen vertegenwoordigd. Ook is de subsidie alleen bedoeld voor verpleegkundigen van hbo-niveau.

Leren indiceren

Wijkverpleegkundigen van thuiszorgorganisatie Beweging 3.0 volgen een module over indiceren om zich voor te bereiden op de overgang naar de Zorgverzekeringswet. Hoe kijken deelnemende verpleegkundigen tegen de veranderingen aan?

Wanneer start de bijscholing?

De uitvoering van de deskundigheidsbevordering moet gebeuren tussen 1 augustus 2014 en 1 oktober 2015. Dit betekent dat organisaties die eerder dit jaar uit eigen initiatief al starten met bijscholing alsnog subsidie kunnen aanvragen. De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is uiterlijk 2 oktober 2014 om 15.00 uur. Meer informatie over de aanvraag van de subsidie vind je op de website van ZonMw >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.