Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige krijgt subsidie voor meer inbreng op de werkvloer

Zorgorganisaties kunnen dit jaar nog financiering krijgen om samen met verpleegkundigen en andere medewerkers hun zeggenschap en veerkracht een impuls te geven.
Verpleegkundig team op de afdeling. Foto: Arno Massee

Het ministerie van VWS werkt op dit moment een subsidieregeling uit om zeggenschap in de eigen organisatie een stap verder te brengen. Er is dit jaar budget voor ongeveer 150 zorgorganisaties om hier concreet mee aan de slag te gaan op individueel, team- of organisatieniveau.

Praktische wijsheid

De subsidieregeling is onderdeel van het Landelijk Actieplan Zeggenschap dat eveneens wordt gefinancierd door VWS. Het is een initiatief van beroepsverenigingen V&VN en BPSW (voor sociaal werkers) en vijf werkgeversorganisaties. Het behelst een gezamenlijk plan met als doel de professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren, en om hun veerkracht te versterken.

Bianca Buurman, voorzitter V&VN: ‘Iedereen heeft in de covidcrisis gezien wat voor innovatiekracht en kennis er in onze beroepsgroep zit. Dit actieplan is opgezet om de praktische wijsheid die onze beroepsgroep bezit te benutten en te versterken. Er is subsidie beschikbaar. Kijk zelf in je organisatie wat er nodig is. En heb je een goed idee, zorg dat je zo’n impuls aanvraagt!’

Meedoen?

Op de website van het Landelijk Actieplan Zeggenschap vind je alle beschikbare informatie om mee te doen met het actieplan en om zeggenschap in jouw organisatie naar een hoger plan te tillen. De deelnemende zorgorganisaties worden met elkaar in contact gebracht in een landelijk leernetwerk. En we ontwikkelen leerlijnen en een kennisplatform om de kennis te verspreiden naar zorgprofessionals in het hele land.

Benieuwd welke stappen jouw organisatie kan nemen om tot een subsidievoorstel te komen? Bekijk het stappenplan en kom naar de bijeenkomsten. Let op: deze zijn al snel; op 19, 20 en 21 april (volgende week) in de namiddag of avonduren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.