

Feest!
Trakteer jezelf op een educatief dagje uit!
Het verpleegkundig evenement van het jaar! Twee energieke dagen met uiteenlopende sessies, een interactieve beursvloer, een skillslab, goodies, gadgets, accreditatie en lekker eten en drinken. Dit wil je zeker niet missen!
Dit event is bedoeld voor (gespecialiseerde) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, SPV, verzorgenden, docenten, studenten verpleegkunde en overige geïnteresseerden.

Interactieve beursvloer
Bezoek de interactieve beursvloer met stands, activiteiten, producten, informatie over carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen! Hier doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde.

Jouw unieke programma
Stel je eigen programma samen en ontdek boeiende onderwerpen. Doe mee aan 4 unieke sessies tussen 10.00 en 17.00 uur.
Geniet bovendien van een heerlijke lunch die inclusief is! Maak jouw dag leerzaam én smaakvol, helemaal op jouw wensen afgestemd.
Accreditatie
4 puntenKwaliteitsregister V&VN (scholingen wijkverpleegkunde, GGZ, palliatieve zorg, SPV, pijnverpleegkunde, dementieverpleegkunde) & Verpleegkundig Specialisten Register.
De best beoordeelde sprekers
Het verpleegkundig evenement van het jaar!
Twee energieke dagen met uiteenlopende sessies, een interactieve beursvloer, een skillslab, goodies, gadgets, accreditatie en lekker eten en drinken. Dit wil je zeker niet missen!
Kies je eigen sessies
Stel je eigen sessieprogramma samen en kies uit uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de Nursing Experience spreekt onder meer een selectie van de best beoordeelde sprekers van het afgelopen Nursing congressen seizoen!
Programma
Palliatieve zorg door Sander de Hosson
Dr. Sander de Hosson
Sander neemt je mee in de noodzaak van palliatieve zorg, maar ook in de misverstanden. Waar liggen wensen, behoefte en de grenzen van de patiënt, maar ook in de geneeskunde? Tijdens deze lezing nemen we je mee in het somatisch, psychische, sociale tot het existentiële domein.
Psychiatrie in de wijk
Gerben Bergsma
Als wijkverpleegkundige kom je steeds vaker in aanraking met complexe psychiatrische zorgvragen. Mede door de groeiende complexiteit van onze samenleving kan dit een grote uitdaging zijn.
Het opbouwen van netwerken met collega-zorgverleners en andere organisaties wordt steeds crucialer. Daarnaast is intercollegiale ondersteuning en kennis over ziektebeelden en vaardigheden van essentieel belang. Tot slot vraagt ook de familie van de cliënt het nodige.
Tijdens deze sessie maak je kennis met het onderwerp psychiatrie in de wijk en leer je beter omgaan met cliënten met psychiatrische aandoeningen.
Gerontopsychiatrie in het verpleeg- en verzorgingshuis – die past hier niet
Gerben Bergsma
Kleurrijk, intrigerend, achterdocht, angst en depressie: dit is gerontopsychiatrie in het verpleeg- en verzorgingshuis héél kort samengevat. Ouderen met psychiatrische aandoeningen is een doelgroep die snel groeit en steeds meer behoefte heeft aan passende ondersteuning. Maar wat is de juiste hulp voor deze kwetsbare groep ouderen, die vaak een geweldig talent hebben om verpleegkundigen, verzorgenden én behandelaars tegen elkaar uit spelen of complete woongroepen te ontregelen?
Tijdens deze sessie krijg je praktische handvatten en tips en leer je weer voelen hoe te regelen en te handelen.
Onbegrepen gedrag bij ouderen begrijpen
Ester Bertholet
Er zijn veel verschillende oorzaken van onbegrepen gedrag zoals dementie, angst, een delier of het veelvoorkomende syndroom van Charles Bonnet. Als je begrijpt wat de oorzaak is van het gedrag van een patiënt, kun je de begeleiding of behandeling veel beter hierop aanpassen. Tijdens deze lezing gaat Ester in op de diagnostiek van onbegrepen gedrag en zal ze handvatten geven hoe hier mee om te gaan. Na het volgen van deze sessie:
- Kun je veel voorkomende oorzaken van onbegrepen gedrag bij ouderen benoemen en herkennen
- Weet je welke actie je kunt inzetten bij de verschillende vormen van onbegrepen gedrag
- Weet je wanneer medicatie wel of niet ingezet kan worden
(alleen op 6 december)
Persoonlijk leiderschap: van zelfafwijzing naar zelfliefde
Thomas Groen
De valkuil van verpleegkundigen is dat ze moeite hebben met grenzen aangeven. Grenzen aangeven heeft met veel zaken te maken: acceptatie, beperkende overtuigingen, zelfliefde en waardengericht leven zijn hier voorbeelden van. In deze sessie gaan we op zoek naar de onderliggende reden waarom jij het lastig vindt om je grenzen aan te geven en dat buigen we om tot een overtuiging die je na de sessie in kan zetten.
Vitaliteit: creëer beweging bij de oudere cliënt
Joël Kruisselbrink
Bewegingsagoog Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht bewegen. Hij probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft. Wat blijkt, je hebt niet veel nodig om een bewegingsoefening krachtig te maken. Dit laat Joël online zien met de beweegfilmpjes die hij maakt om zorgmedewerkers te inspireren, die duizenden keren bekeken worden.
(Veilige) aanspreekcultuur en feedback: zonder wrijving geen glans?
Anke van Luijt
Bij alleen al de gedachte aan een feedbackgesprek krijgt menig mens klamme handen en spontaan een hogere hartslag. Ook levert het een hoge cortisolreactie op: maar liefst 3 x zoveel als dat men naar een hele enge film kijkt en dat is logisch. Feedback bevindt zich in het spanningsveld tussen 2 van onze belangrijkste psychologische behoeftes: Onze behoefte om beter te worden en ergens een waardevolle bijdrage aan te leveren en onze behoefte om niet uitgesloten te worden maar erbij te horen. Vandaar dat zowel het geven van feedback als het ontvangen hiervan het meest primitieve deel van ons brein triggert. In een ‘knuffelorganisatie’ vluchten we door geen feedback te geven omdat we de goede verstandhoudingen niet op het spel willen zetten. Bij het ontvangen van feedback schieten we of in de vechtmodus en reageren we boos of verontwaardigd of roepen nijdig: “Nee, jij dan…” of we verstommen in de bevriesmodus en bedenken later op de dag wat we eigenlijk hadden willen zeggen… Herkenbaar? Graag neem ik je humorvol mee in hoe een veilige aanspreekcultuur te creëren, want zonder feedback geen verbeterde werksfeer, geen resultaten, geen innovaties.
Verbeter je (verpleegkundig) rekenskills met MeneerMegens!
Dirk Megens
Op een andere manier je verpleegkundig reken skills verbeteren? Weg met je boeken maar lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Rekenmachine en pen in de aanslag: go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!
De zorg van de toekomst en de rol van technologie
Suzanne Verheijden
In deze sessie zoomt spreker Suzanne Verheijden met humor, onderzoeksresultaten en een brede praktijkervaring in op de zorg van de toekomst. Welke trends zijn er op technologisch gebied? Welke mooie oplossingen zijn er voor cliënten/patiënten? Welke kansen maar ook risico’s zijn er? En wat vraagt die technologie van jou als medewerker? Je onderzoekt competenties als digitale vaardigheid maar ook veranderkracht, een combinatie van wendbaarheid en veranderbereidheid. Na deze sessie ga je geïnspireerd de deur uit en ben je klaar als zorgprofessional van de toekomst!
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd:
- Welke technologische trends een rol spelen in de zorg van de toekomst
- Welke producten er zijn die het leven van cliënten/patiënten verrijken en jouw werk makkelijker maken
- Wat de technologische ontwikkelingen vragen van jou als zorgprofessional
Ouderenmishandeling : signaleren en handelen
Miriam van Houten
Jaarlijks worden 1 op de 50 thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder slachtoffer van ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling is grensoverschrijdend gedrag naar de oudere toe, door een persoon van wie de oudere afhankelijk is. De oudere persoon lijdt hierdoor lichamelijke, psychische en/of materiële schade. Door een verscheidenheid aan verschijningsvormen is het lastig om ouderenmishandeling te herkennen. Tijdens deze sessie leer je meer over:
- De verschillende vormen en signalen van ouderenmishandeling
- Hoe deze in de praktijk eventueel zijn te herkennen
- Ook in intramurale setting komt ouderenmishandeling voor, wat is jouw rol hierin?
(alleen op 6 december)
Als verpleegkundige werkzaam in een gevangenis – aangeboden door Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
Monique van Groen
Zorgen voor een veiligere samenleving. Dat is de kerntaak van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) levert hier als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van JenV een bijdrage aan door vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen ten uitvoer te brengen. DJI heeft voor gedetineerden een zorgplicht. Met het bieden van zorg aan jeugdige en volwassen gedetineerden levert DJI een bijdrage aan een veiligere samenleving en het voorkomen dat er recidive plaatsvindt.
De zorg voor mensen die onder de verantwoordelijkheid van DJI vallen is complexer dan de zorg voor burgers in de maatschappij. De zorgbehoefte van de gemiddelde gedetineerde is vaak groter dan die van de gemiddelde burger.
Tijdens deze sessie maak je kennis met het verpleegkundige vak binnen DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Welke drie verschillende verpleegkundige functies zijn er? Wat zijn de werkzaamheden? We vertellen je over de bijzondere zorgvragen binnen detentie, zoals honger-en dorststaking, verslaving en dwangmedicatie. Aan de hand van een casuïstiek leer je meer over zorg en veiligheid, over de mogelijkheden en de beperkingen. Heb je vragen over het werken als verpleegkundige binnen de gevangenis? Stel ze gerust!
Verpleegkundig leiderschap: waar loop je tegenaan in de praktijk?
Barbara Oppelaar & Howard van Dodemont
Met theater en gesprek nemen we jullie mee in de dilemma’s en vragen waar je tegenaan loopt als je je verpleegkundig leiderschap gaat ontwikkelen. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen. Interactief, met stof tot nadenken en vooral ook leuk. Een concrete sessie met praktische handvatten op jouw situatie uitgespeeld. De trainers en acteurs van Ervarea hebben ruime ervaring in de zorg, zowel als zorgprofessional als trainer/coach.
Creëer een uitdagende omgeving voor mensen met dementie
Barbara Oppelaar
Mensen met dementie willen en kunnen vaak niet zoveel meer. ‘Wilt u helpen aardappels schillen?’ ‘Nee, dat heb ik mijn hele leven al gedaan!’
Wij geloven er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen, zowel thuis als in de zorginstelling. Hoe? Door de omgeving aan te passen!
Creëer uitdagingen, zodat de cliënt met dementie zélf in beweging komt!
In deze sessie leer je dit te doen vanuit het ‘onderbrein’. Je maakt kennis met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie om zo tot het beste resultaat te komen. Maak kennis en ervaar wat dit voor jou kan betekenen op de werkvloer en in de leefomgeving!
Duurzaamheid in de zorg: aan de slag!
Elke Slagt
Van minder incontinentiemateriaal en kiezen tussen nitril of latex handschoenen, tot het terugdringen van infuusmateriaal. Van op de fiets naar je werk, tot voedingsadvies aan je patiënt of cliënt. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben in korte tijd veel duurzaamheidsinitiatieven omarmd. Initiatieven die niet alleen leidden tot minder afval en minder energieverbruik, maar veelal ook tot minder kosten en minder verpleegkundige of verzorgende handelingen. Én tot veel plezier en voldoening om dit samen voor elkaar te krijgen. Als veruit de grootste beroepsgroep binnen de zorg kunnen we immers het verschil maken.
Na het volgen van de deze sessie heb je geleerd:
- Op welke wijze je binnen je eigen organisatie met duurzaamheid aan de slag kunt
- Aan wat voor een initiatieven je kunt denken;
- … en waarom je het zou doen.
Feiten en Mythes rondom de dood– aangeboden door Special Death Care
Edwin Spieard
Tijdens deze sessie neem ik je mee in de wereld van Special Death Care waar we gezamenlijk (interactief) de feiten en mythes rondom de dood gaan bespreken en wil ik de lugubere spookverhalen rondom de dood wegnemen.
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd dat:
- Je geen angst hoeft te hebben tijdens het verzorgen van een overledene
- Je met meer zelfvertrouwen een overledene kunt verzorgen
- Je de families en nabestaanden professioneler kunt begeleiden na de dood van een patiënt/ cliënt
De kracht van hoop & optimisme voor een gezond leven
Prof. dr. Erik Scherder
Voor de meesten van ons is geestelijk en lichamelijk zo gezond mogelijk leven het hoogste doel. Wie wil er nou niet gelukkig en gezond zijn? Als we ziek zijn, hopen we vurig dat we snel weer beter worden. Of het althans nog lang vol te houden, met zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Hoop doet leven. En hoop biedt weerstand bij tegenslag.
Hoe kunnen we de kans op een gezond en gelukkig leven vergroten? In hoop, optimisme en humor schuilt een enorm vermogen om dat doel te bereiken. Hoop heeft bijvoorbeeld een sterk beschermend effect tegen hart- en vaatziekten. En hoop en optimisme zijn hersenfuncties die trainbaar zijn! Er is dus hoop voor iedereen!
Tijdens deze lezing gaat prof. dr. Erik Scherder in op de kracht van hoop, optimisme en humor. Je leert wat er in het brein gebeurd als je positief in het leven staat en welke uitwerkingen dit kan hebben op jouw lichamelijke gezondheid.
Interculturele palliatieve zorg
Mustafa Bulut
- Waarom willen patiënten bij bewustzijn blijven, voordat zij overlijden?
- De verschillende beeldvormingen rondom comfortbehandeling vanuit verschillende culturen
- Het slechtnieuwsgesprek op internationaal niveau
- Man-vrouw verhoudingen binnen verschillende culturen
- Omgangsvormen met de wens vanuit patiënt en/of familie om door te behandelen, terwijl dat medisch zinloos wordt geacht
Psychiatrie in de wijk
Gerben Bergsma
Als wijkverpleegkundige kom je steeds vaker in aanraking met complexe psychiatrische zorgvragen. Mede door de groeiende complexiteit van onze samenleving kan dit een grote uitdaging zijn.
Het opbouwen van netwerken met collega-zorgverleners en andere organisaties wordt steeds crucialer. Daarnaast is intercollegiale ondersteuning en kennis over ziektebeelden en vaardigheden van essentieel belang. Tot slot vraagt ook de familie van de cliënt het nodige.
Tijdens deze sessie maak je kennis met het onderwerp psychiatrie in de wijk en leer je beter omgaan met cliënten met psychiatrische aandoeningen.
Gerontopsychiatrie in het verpleeg- en verzorgingshuis – die past hier niet
Gerben Bergsma
Kleurrijk, intrigerend, achterdocht, angst en depressie: dit is gerontopsychiatrie in het verpleeg- en verzorgingshuis héél kort samengevat. Ouderen met psychiatrische aandoeningen is een doelgroep die snel groeit en steeds meer behoefte heeft aan passende ondersteuning. Maar wat is de juiste hulp voor deze kwetsbare groep ouderen, die vaak een geweldig talent hebben om verpleegkundigen, verzorgenden én behandelaars tegen elkaar uit spelen of complete woongroepen te ontregelen?
Tijdens deze sessie krijg je praktische handvatten en tips en leer je weer voelen hoe te regelen en te handelen.
Persoonlijk leiderschap: van zelfafwijzing naar zelfliefde
Thomas Groen
De valkuil van verpleegkundigen is dat ze moeite hebben met grenzen aangeven. Grenzen aangeven heeft met veel zaken te maken: acceptatie, beperkende overtuigingen, zelfliefde en waardengericht leven zijn hier voorbeelden van. In deze sessie ga je op zoek naar de onderliggende reden waarom jij het lastig vindt om je grenzen aan te geven en dat wordt omgebogen tot een overtuiging die je na de sessie in kan zetten.
Het vrouwenhart: verleden, heden & toekomst
Janneke Wittekoek
Hart- en vaatziekten zijn nog steeds wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Naast verschillen in klachten zijn er ook verschillen in de behandeling. Soms worden ten onrechte mogelijke signalen voor hart- en vaatziekten afgedaan als overgangsklachten of (pre) menstruele klachten. Janneke Wittekoek heeft al jaren als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten. Waarom is het vrouwenhart anders? Wat zijn de risicofactoren? En hoe kun je zelf aan je hartgezondheid werken? In haar presentatie ‘Het Vrouwenhart: verleden, heden, de toekomst’ blikt Janneke terug op wat er de afgelopen jaren allemaal is veranderd en waar nog winst valt te behalen.
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd:
- Wat de verschillen zijn in klachten en risicofactoren bij het vrouwenhart?
- Waarom het belangrijk is dat er meer aandacht komt voor het vrouwenhart?
- Op welke manier jezelf aan je hartgezondheid kunt werken?
(alleen op 7 december)
Vitaliteit: creëer beweging bij de oudere cliënt
Joël Kruisselbrink
Bewegingsagoog Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht bewegen. Hij probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft. Wat blijkt, je hebt niet veel nodig om een bewegingsoefening krachtig te maken. Dit laat Joël online zien met de beweegfilmpjes die hij maakt om zorgmedewerkers te inspireren, die duizenden keren bekeken worden.
(Veilige) aanspreekcultuur en feedback geven
Anke van Luijt
Meer informatie volgt spoedig.
Verbeter je (verpleegkundig) rekenskills met MeneerMegens!
Dirk Megens
Op een andere manier je verpleegkundig reken skills verbeteren? Weg met je boeken maar lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Rekenmachine en pen in de aanslag: go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!
De zorg van de toekomst en de rol van technologie
Suzanne Verheijden
In deze sessie zoomt spreker Suzanne Verheijden met humor, onderzoeksresultaten en een brede praktijkervaring in op de zorg van de toekomst. Welke trends zijn er op technologisch gebied? Welke mooie oplossingen zijn er voor cliënten/patiënten? Welke kansen maar ook risico’s zijn er? En wat vraagt die technologie van jou als medewerker? Je onderzoekt competenties als digitale vaardigheid maar ook veranderkracht, een combinatie van wendbaarheid en veranderbereidheid. Na deze sessie ga je geïnspireerd de deur uit en ben je klaar als zorgprofessional van de toekomst!
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd:
- Welke technologische trends een rol spelen in de zorg van de toekomst
- Welke producten er zijn die het leven van cliënten/patiënten verrijken en jouw werk makkelijker maken
- Wat de technologische ontwikkelingen vragen van jou als zorgprofessional
Als verpleegkundige werkzaam in een gevangenis – aangeboden door Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
Monique van Groen
Zorgen voor een veiligere samenleving. Dat is de kerntaak van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) levert hier als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van JenV een bijdrage aan door vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen ten uitvoer te brengen. DJI heeft voor gedetineerden een zorgplicht. Met het bieden van zorg aan jeugdige en volwassen gedetineerden levert DJI een bijdrage aan een veiligere samenleving en het voorkomen dat er recidive plaatsvindt.
De zorg voor mensen die onder de verantwoordelijkheid van DJI vallen is complexer dan de zorg voor burgers in de maatschappij. De zorgbehoefte van de gemiddelde gedetineerde is vaak groter dan die van de gemiddelde burger.
Tijdens deze sessie maak je kennis met het verpleegkundige vak binnen DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Welke drie verschillende verpleegkundige functies zijn er? Wat zijn de werkzaamheden? We vertellen je over de bijzondere zorgvragen binnen detentie, zoals honger-en dorststaking, verslaving en dwangmedicatie. Aan de hand van een casuïstiek leer je meer over zorg en veiligheid, over de mogelijkheden en de beperkingen. Heb je vragen over het werken als verpleegkundige binnen de gevangenis? Stel ze gerust!
Stichting Komma: een blijvende herinnering voor familie van de ongeneeslijk zieke patiënt
Michel de Hond
Toen Jasmin de Hond in 1980 op 30-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze zou komen te overlijden, liet zij aan haar twee jonge kinderen Marc (3) en Michel (1) een geluidsbandje na. Op deze manier gaf ze haar kinderen een cadeau om haar aanwezigheid te kunnen blijven voelen. 40 jaar later herhaalde de geschiedenis zich voor haar oudste zoon Marc de Hond. Ook hij kreeg te horen dat hij zijn twee jonge kinderen niet zou zijn opgroeien.
Marc was in de positie om een prachtig portret na te laten aan zijn kinderen. Helaas kunnen niet alle ouders hetzelfde doen. Stichting Komma helpt daarom ongeneeslijk zieke ouders te helpen iets blijvends na te laten voor hun kinderen. Tijdens deze lezing vertelt Michel de Hond jou meer over hoe jij als verpleegkundige mee kunt helpen aan een blijvende herinnering.
Duurzaamheid in de zorg: aan de slag!
Elke Slagt-Tichelman
Van minder incontinentiemateriaal en kiezen tussen nitril of latex handschoenen, tot het terugdringen van infuusmateriaal. Van op de fiets naar je werk, tot voedingsadvies aan je patiënt of cliënt. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben in korte tijd veel duurzaamheidsinitiatieven omarmd. Initiatieven die niet alleen leidden tot minder afval en minder energieverbruik, maar veelal ook tot minder kosten en minder verpleegkundige of verzorgende handelingen. Én tot veel plezier en voldoening om dit samen voor elkaar te krijgen. Als veruit de grootste beroepsgroep binnen de zorg kunnen we immers het verschil maken.
Na het volgen van de deze sessie heb je geleerd:
- Op welke wijze je binnen je eigen organisatie met duurzaamheid aan de slag kunt
- Aan wat voor een initiatieven je kunt denken;
- … en waarom je het zou doen.
Verpleegkundig leiderschap: waar loop je tegenaan in de praktijk?
Barbara Oppelaar & Howard van Dodemont
In deze sessie wordt je met theater en gesprek meegenomen in de dilemma’s en vragen waar je tegenaan loopt als je je verpleegkundig leiderschap gaat ontwikkelen. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen. Interactief, met stof tot nadenken en vooral ook leuk. Een concrete sessie met praktische handvatten op jouw situatie uitgespeeld. De trainers en acteurs van Ervarea hebben ruime ervaring in de zorg, zowel als zorgprofessional als trainer/coach.
Creëer een uitdagende omgeving voor mensen met dementie
Barbara Oppelaar
Mensen met dementie willen en kunnen vaak niet zoveel meer. ‘Wilt u helpen aardappels schillen?’ ‘Nee, dat heb ik mijn hele leven al gedaan!’
Toch zijn er manieren om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen, zowel thuis als in de zorginstelling. Hoe? Door de omgeving aan te passen!
Creëer uitdagingen, zodat de cliënt met dementie zélf in beweging komt!
In deze sessie leer je dit te doen vanuit het ‘onderbrein’. Je maakt kennis met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie om zo tot het beste resultaat te komen. Maak kennis en ervaar wat dit voor jou kan betekenen op de werkvloer en in de leefomgeving!
Feiten en Mythes rondom de dood– aangeboden door Special Death Care
Edwin Spieard
Tijdens deze sessie neem ik je mee in de wereld van Special Death Care waar we gezamenlijk (interactief) de feiten en mythes rondom de dood gaan bespreken en wil ik de lugubere spookverhalen rondom de dood wegnemen.
Na het volgen van deze sessie heb je geleerd dat:
- Je geen angst hoeft te hebben tijdens het verzorgen van een overledene
- Je met meer zelfvertrouwen een overledene kunt verzorgen
- Je de families en nabestaanden professioneler kunt begeleiden na de dood van een patiënt/ cliënt
Reviews
Toelichting tekst bij reviews: Nursing congressen worden steevast hoog beoordeeld, en daar zijn we enorm trots op! Bij ons staat evaluatie hoog in het vaandel. Na elk congres wordt een evaluatie verzonden en zorgvuldig verwerkt. Jouw waardevolle feedback is essentieel om onze congressen steeds verder te verbeteren en te laten groeien.
Topdag voor verpleegkunde
‘Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde.’
Steeds weer genieten!
‘Ik geniet elk jaar opnieuw van deze dag, ga zo door!’
Supergoede workshops
'De workshops waren echt heel goed. Duidelijke en interessante programma. Veel nieuwe dingen geleerd.’
Geweldig dagje netwerken
‘Erg genoten van de dag, de contacten met anderen, en het volgen van sessies!
Feestje van begin tot eind
‘Het ontvangst buiten, rode loper, welkom voelen, fijne sfeer, veel info kramen, niet te volle zalen en duidelijke sprekers: alles was goed verzorgd. Ik vond het weer een feestje om hier te zijn! Tot volgend jaar!'
Echt een toffe beurs
‘Mooie beurs, goed gevoel aan over gehouden. Fijn!’
Een onvergetelijke belevenis
‘Het ontvangst buiten, rode loper, welkom voelen, fijne sfeer, veel info kramen, niet te volle zalen en duidelijke sprekers: alles was goed verzorgd. Ik vond het weer een feestje om hier te zijn! Tot volgend jaar!’
Lekker praktisch!
Skillslab
Oefen je voorbehouden en verpleegkundige handelingen in het Nursing hospital skillslab.
Denk aan injecteren, insuline spuiten, het uitzuigen van een tracheacanule, zwachtelen perifeer infuusprikken, PICC lijnen en meer! Na het behalen van de vaardigheden ontvang je bovendien een deelcertificaat.
Wil je voorbehouden en verpleegkundige handelingen te oefenen? Kom dan naar het skillslab.
De nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten
Beurs
Op de interactieve beursvloer van de Nursing Experience doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde. Bij de stands krijg je gadgets, kun je advies inwinnen over jouw carrièremogelijkheden en benodigde verzekeringen, krijg je informatie van patiëntenverenigingen of geniet je van een welverdiende massage! Ook kan je informatie inwinnen over wondmaterialen en met vakgenoten van gedachten wisselen over jouw dagelijkse werk.
Tarieven
- Normaal tarief
- 99,95
- Abonneetarief
- 89,95
- Groepstarief 10e gratis
- -
- Studententarief
- 49,95
Tarieven zijn btw vrij en incl. heerlijke lunch
Contact
Heb je vragen over je aanmelding, wil je met een groep aanmelden of iets anders? Bel even!
Vragen over sponsormogelijkheden?
Adres
1931 Congrescentrum
Oude Engelenseweg 1
5222 AA Den Bosch
Parkeren en route
Met de trein:
1931 Congrescentrum ligt op slechts 10 minuten lopen van treinstation Den Bosch.
Met de auto:
Kom je met de auto? Bekijk de routebeschrijving.
FAQ
Heb je een vraag over de Nursing Experience winter edition? Kijk dan bij het overzicht van veel gestelde vragen. Of mail naar nursingexperience@bsl.nl