Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Excellente hbo-v’ers krijgen extra studiepunten

Excellente hbo-v studenten van de Avans Hogeschool kunnen vanaf 2011 een zogenaamd TOPprogramma volgen.
Excellente hbo-v'ers krijgen extra studiepunten

Het Talent Ontwikkelings Programma (TOP) kan bovenop de reguliere studie gevolgd worden door studenten van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ), studenten verpleegkunde en fysiotherapie. Het programma is bedoeld voor excellente studenten, maar wat de studenten precies gaan leren wordt pas rond de zomer bekend. Vast staat wel dat het programma rond drie pijlers wordt opgebouwd: Inhoudelijke verdieping, persoonlijke ontwikkeling en onderzoek binnen de lectoraten.

Psychologie en verpleegkunde
Bij verdieping kan er gedacht worden aan het leren van theorieën uit de psychologie en hoe die in het eigen vakgebied fysiotherapie of verpleegkunde te gebruiken zijn. Bij het onderdeel persoonlijke ontwikkeling ligt de focus op leiderschap en presenteren.

Multidisciplinair programma
In het programma worden ook docenten van buiten de opleidingen ingezet. Het wordt een multidisciplinair programma, waarbij het kan zijn dat een student Verpleegkunde bijvoorbeeld meehelpt in het onderzoek van het lectoraat van Fysiotherapie. Daarnaast moeten de modules op termijn ook interessant zijn voor studenten van andere academies.

Avans
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.