Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties39

Humor als verpleegkundige interventie

Suzanne Post schreef voor haar hbo-v afstuderen een artikel over humor als verpleegkundige interventie.
Humor als verpleegkundige interventie

Volgens Post zijn er zorgverleners die humor niet als een typisch verpleegkundige interventie zien. Ook andere zorgverleners, zoals artsen of fysiotherapueten, maken er graag gebruik van.

39 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hallo Suzanne!
  Ik loop momenteel stage voor mijn opleiding (HBO-verpleegkunde). De afdeling waar ik nu loop is een afdeling met mensen met een psychiatrisch ziektebeeld (psychiatrie). Ik moet tijdens mijn stage een klinische les gaan geven. Het lijkt mij erg leuk om een klinische les te geven over humor, aangezien ze dat wel eens kunnen gebruiken (zowel binnen het team als tegen de bewoners).. Er zijn regelmatig spanningen binnen het team en om dan als stagiair een klinische les te geven over humor leek mij wel gepast!
  Ik hoor graag van u of ik uw artikel in zou kunnen zien, voor meer informatie!
  Alvast bedankt!
  Yvette Bloemheuvel

 3. Hoi Suzanne,
  Ik ben dit jaar bezig met afstuderen en vind humor in de zorg een erg interessant onderwerp en wat heel goed binnen mijn visie op verplegen past. Er is mij gezegd een onderwerpkeuze te maken op basis ‘waar je hart ligt’ en dit onderwerp past daar precies bij. Graag zou ik jouw scriptie inzien ter inspiratie. Ik hoop van je te horen! groetjes Anne

 4. Hallo Suzanne,
  Ook ik ben een student verpleegkundige. Voor mijn specialisatie kind en jeugd heb ik het over humor als verpleegkundige intervnetie en ben geïntereseerd in je artikel. Is de mogelijkheid nog aanwezig deze te kunnen lezen.
  In ieder geval alvast bedankt.
  Groetjes Miranda

 5. Hallo Suzanne,
  Ik ga beginnen met mijn kwaliteitsopdracht en wil deze over humor i de zorg gaan doen, zodoende kom ik hier terecht. Graag zou ik willen weten waar jij je informatie vandaan hebt gehaald, zodat ik daar wellicht iets mee kan.
  Alvast bedankt voor je genomen moeite.
  Marianne

 6. Hallo Suzanne,
  Ik ben een vierde jaars HBO-V student en ik vind je onderwerp super!
  Ik wil graag tijdens mijn stage een klinische les geven over humor als verpleegkundige interventie.
  Is het mogelijk om jouw artikel in te zien?
  Groeten Jessica

 7. Hallo Suzanne,
  Leuk onderwerp, ik studeer volgend jaar af voor SEH verpleegkundige en moet een literatuur studie doen. Nou bedacht ik iets over humor op de werkvloer, en kwam oa hier terecht, heb jij artikels voor mij?? of verwijzingen naar artikels.
  Thanks groetjes suzanne

 8. Hallo Suzanne,
  Ik doe samen met een medeklasgenoot een literatuuronderzoek over humor bij kankerpatienten. Zouden wij van u ook dit artikel in mogen zien om de informatie te gebruiken voor ons onderzoeksverslag?
  Met vriendelijke groet,
  Jolanda Tamminga

 9. Hallo Suzanne Post,
  Ik ben samen met een klasgenootje aan het afstuderen op het MBO-V. Als kwaliteitsproject nemen wij het onderwerp humor als verpleegkundige interventie. Zouden wij uw artikel mogen inzien om deze te gebruiken voor ons kwaliteitsproject.
  Alsvast bedankt,
  Met vriendelijke groet,
  Loes Gerlings

 10. Dag Suzanne Post,
  Ik ben leerling verpleegkundige en zit in het 4de jaar. (Isala klinieken te Zwolle)
  Ik ben met 2 andere klasgenoten bezig met een ethisch dilemma en dit gaat over “humor als verpleegkundige interventie bij patiënten in terminale fase”
  Zouden wij uw artikel in kunnen zien om meer informatie te winnen?
  Met vriendelijke groet,
  Anneke Kuipers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.