Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maatjesproject wint eerste Zorgbalans Verbeterprijs

Zorgbalans heeft eerste Verbeterprijs uitgereikt aan Mieke de Nijs. Zij bedacht een nieuwe methode om cliënten met psychiatrische (gedrags)problematiek uit hun isolement te halen
ieke

Mieke de Nijs, eerst verantwoordelijke begeleider (EVB) in verpleeghuis Den Weeligenberg in Hillegon krijgt een geldprijs van 250 euro, een bronzen beeldje en de verdere uitrol van haar project.

 

Maatjes

Kern van het winnend project is dat een maatje sociale steun geeft aan cliënten. Vrijwilligers en cliënten met dezelfde hobby of interesse vormen samen een koppel. Het maatje helpt de cliënt, zodat deze ook meer sociale contacten krijgt. Hierdoor verbetert de kwaliteit van zijn of haar leven. Inmiddels zijn er in Den Weeligenberg al tien maatjes geworven.

 

Verbeterplan schrijven

Zorgbalansmedewerkers maken Verbeterplannen in het kader van hun zorgopleiding. Dat kan zijn de BBL, BOL verzorgende IG, of verpleegkunde niveau 4, de HBO-V en HBO welzijn of een (para)medische opleiding. Om al die goede plannen en initiatieven over verzorgen, verplegen, welzijn, behandelen,  facilitair of de organisatie als geheel, niet verloren te laten gaan is de Zorgbalans Verbeterplannenbox in het leven geroepen. Een ‘box’ vol plannen die de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren en die je kunt gebruiken. Met de Zorgbalans Verbeterprijs wil Zorgbalans haar medewerkers stimuleren de Verbeterbox te blijven vullen.

 

Bron: Zorgbalans

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.