Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Meer aanmeldingen voor hbo Verpleegkunde

Het aantal aanmeldingen voor de hbo-opleiding Verpleegkunde stijgt. Op basis van de eerstejaars aanmeldingen in Studielink is er landelijk een aanzienlijke groei.
Meer aanmeldingen voor hbo Verpleegkunde

Tot 30 augustus hebben 4287 nieuwe studenten zich in Studielink aangemeld voor de opleiding verpleegkundige. In 2009 stond de teller op 3800 studenten. Dit is een stijging van ruim 12 procent. Het gaat nog niet om de definitieve cijfers. De vooraanmeldingen geven een indicatie van het aantal studenten dat in het komende studiejaar aan een hbo-opleiding begint.

Meer promotie voor de opleiding
Vooral het aantal aanmeldingen aan de Avans Hogeschool Breda-Tilburg, de Hanzehogeschool Groningen, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Zuyd is toegenomen. De stijging bij de Haagse Hogeschool is te verklaren doordat de opleiding meer aan promotie heeft gedaan, aldus een woordvoerder. Bij de Hanzehogeschool noemt een woordvoerder de gunstige ligging in het noorden van het land als redenen. Ook noemt zij de stad Groningen een reden waarom studenten voor de Hanzehogeschool kiezen.

Bewust kiezen voor verpleegkunde
Ook in België zit de opleiding verpleegkunde in de lift. Aan de KU Leuven neemt het aantal aanmeldingen van verpleegkundigen in spé toe. Blijkbaar kiezen meer jongeren bewust voor studies waarmee je later makkelijk werk vindt, meldt de site Robnet.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

5 REACTIES

 1. Bianca: dat hoop ik ook! In Enschede volgens mij ook veel aanmeldingen en dat was de afgelopen jaren al een crime qua stageplekken. (al neem ik m’n petje af voor de inzet die men heeft om voldoende stageplekken te vinden)
  Jim: het is dan ook bekend dat de begeleiding door aanwezige verpleegkundigen en verzorgenden meer dan eens onder de maat is. Niet kennen van reflectiemethoden, geven van slechte voorbeelden (handen wassen…), niet kennen van opzet van onderwijs, geen tijd, matige communicatieve vaardigheden, op vakantie gaan zonder werk dat al nagekeken had moeten zijn af te leveren, etc. Zo leer je natuurlijk nooit bloedsuikers prikken!
  En als je alleen dergelijke berichten leest: er is een erg leuk schrijvende weblogger actief: MBO-V, zijn naam is Quinten en je kunt ‘em vinden onder het kopje ‘collega’s -> weblogs’ op deze website. Eat your heart out.
  Rob: een reactie die niet geheel in kapitalen is opgezet is veel beter leesbaar. Dit aangezien mensen ook op vormen van woorden letten en die vorm verloren gaat door het gebruik van alleen hoofdletters. Kwestie van communicatieve vaardigheden, nog net geleerd in het laatste jaar van de opleiding.

 2. Lees alle reacties
 3. GOED IDEE…..OM HBO-VERPLEEKUNDE OPLEIDING TE VOLGEN….KAN IK OOK OP KANTOOR ZITTEN….BEZIG ZIJN MET MEER CRITERIA EN BELEIDS METHODEN….MAAR OP WERKVLOER NIET TE ZIEN…..
  @JIM VOLGENS MIJ WIJ BEGRIJPEN ELKAAR WEL….HET IS NIET NEGATIEF BEDOELD MAAR ER ZIJN MENSEN NODIG MAAR MEER OP DE WERKVLOER ZEER EFFECTIEF…..WAT BEN IK WEER LASTIG HE….MAAR WEL WAAR.

 4. Hier wordt gegeneraliseerd,een HBO-opleiding heb je in allerlei varianten. Reken maar dat mijn medestudenten en ik volop kunnen prikken en niet alleen de bloedsuikers.Maar een verpleegkundige zijn valt of staat echt niet met het wel/niet beheersen van de verpleegkundige vaardigheden. Is dat niet een beetje kortzichtig?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.