Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nursing november 2009

Bijscholing: gewoon om vragen
Nursing november 2009

Inhoud Nursing november 2009

Studenten hbo-v slaan alarm
Grote commotie op de hbo-v van de Hogeschool Rotterdam. De studenten zijn de jarenlange chaos meer dan zat. Na vele frustrerende klachtenprocedures stapten ze naar Nursing. Dat had effect. Het bestuur kwam met een Plan van Aanpak dat verbetering moet brengen.

Palliatieve thuiszorg voor kinderen
Palliatieve thuiszorg bij kinderen vergt van de verpleegkundige een specifieke deskundigheid. Landelijke richtlijnen en protocollen voor kinderpalliatieve zorg die voor houvast zorgen, ontbreken vooralsnog. Wat doe je wel en wat niet?

Bijscholing betalen uit eigen zak?
Ruim tachtig procent van de verpleegkundigen zegt behoefte aan bijscholing te hebben én regelmatig naar een congres of symposium te gaan. Jammer genoeg moet het geld daarvoor wel vaak uit hun eigen portemonnee komen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Nursing en VDO Opleiding en advies Nijmegen.

Diabetes: groepsvoorlichting in spelvorm
Diabetesvoorlichting geven door te luisteren: het is even wennen. Maar de groepseducatiemethode ‘Conversation Maps’ heeft al veel verpleegkundigen én diabetespatiënten enthousiast gemaakt.

Functiedifferentiatie in Vlaanderen
Functiedifferentiatie kan een verbeterde zorg tot stand brengen. Hoewel er nog geen officiële richtlijnen zijn, is het intussen dagelijkse kost in enkele Vlaamse ziekenhuizen. Uit pure noodzaak, maar het biedt verpleegkundigen ook kansen.

Zo fotografeer je een wond
Digitale wondfotografie neemt een grote vlucht binnen het verpleegkundig vakgebied. Nursing maakt je wegwijs in de basisbeginselen. Ook geschikt voor beginners!

Verder:
– Ja/nee: desinfectie voor infectie

Op de cover:
Van links naar rechts: Maya Hofstra, Nienke Soldaat, Desiree den Besten, verpleegkundigen Diakonessenhuis Zeist
Fotografie: Pieter Wagenaar

——————————————————————————–
Links behorende bij de artikelen in Nursing november:

Actueel NL
Onderzoek bijscholing verpleegkundigen
Blog Jos Kaldenhoven: stopwatchzorg
Meer nieuws over ouderenzorg
Een vijfde verpleeghuis denkt aan afhaken
Laat je niet bang maken – Cochrane Library

Actueel VL
Vlaming tevreden over gezondheidsvoorzieningen
Ziekenhuispersoneel als eerste gevaccineerd
Neerliggen voor de grap kost schorsing

De bits uit Bits en boeken

Alle boeken op deze pagina zijn verkrijgbaar via www.boox.nl, tenzij anders aangegeven

Site van de maand
www.moderne-dementiezorg.nl
Al honderd filmpjes over dementie staan er op deze site, onderverdeeld in categorieën zoals kleinschalige zorg, persoonlijke ervaringen, liedjes en muziek, werken in de zorg en onderzoek. De site dient als inspiratiebron voor zowel familieleden als professionele zorgverleners die met dementie te maken hebben. Heb je zelf een korte film van maximaal tien minuten over dit onderwerp? Dan kun je die naar de site sturen.
 
www.aed4.eu
Het UMC St Radboud in Nijmegen heeft een website gelanceerd waarop alle automatische externe defibrillatoren (AED’s) in Nederland in kaart worden gebracht. De site aed4.eu laat de afstand, contactgegevens en de route naar de dichtstbijzijnde AED zien. Particulieren en organisaties met een apparaat in huis kunnen de informatie zelf toevoegen aan de website. ‘Vooral voor hulpverleners zal het erg handig zijn om in een oogopslag te zien waar de AED’s in hun werkomgeving te vinden zijn’, aldus het UMC St Radboud.

www.menstruatiekalender.net
Op deze nieuwe, Nederlandstalige site kunnen vrouwen, na het invullen van enkele gegevens over het menstruatiepatroon en de gebruikte anticonceptie, een gedetailleerde planning van hun menstruatie te zien krijgen. Je kunt onder meer de eisprong, voorspelde menstruatiedata en het toekomstige pilschema berekenen en deze info via sms of e-mail ontvangen. Handig als je zwanger wilt worden of van tevoren wilt kijken wanneer je verlofdagen wilt opnemen.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Op kunt u Gratis! Zonder registratie uitrekenen.
    U krijgt op basis van wat u hebt ingevoerd te zien wanneer u volgende Menstruatieperiode naar verwachting zal beginnen, wanneer u komende meest vruchtbare periode is, en Als u zwanger wordt binnen deze periode ook wanneer u ongeveer uitgerekend bent. Deze berekeningen worden gedaan met een Speciale wiskundige formule en zijn over het algemeen als je het goed invult wel redelijk betrouwbaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.