Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plan voor rookvrije straten rond Erasmus MC

Het Erasmus MC werkt samen met twee andere instellingen aan rookvrije straten rondom haar terrein.
rookverbod
Als het rookverbod in de straten rondom Erasmus MC er komt, is dat voor het eerst in Nederland. (Foto: Wikimedia)

Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam stuurden een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, waarin ze om een rookverbod vragen, stelt het AD. Het gaat om een grote rookvrije zone op de Zimmermanweg, de Wytemaweg en de hoek van Museumpark, waar alledrie hun huisvesting hebben.

Rookverbod

De drie instellingen willen voorkomen dat de ene instelling rokers wegstuurt naar het terrein van de buren of naar de straten waar ze alle drie aan liggen. Vandaar de rookvrije zone. Een woordvoerder van de Hogeschool Rotterdam zegt in het AD dat de instellingen het roken op de eigen terreinen beperken, maar dat ze voor regels en handhaving in de openbare ruimte de steun van Aboutaleb hard nodig hebben. De gemeente staat volgens hem welwillend tegenover het verzoek. Als het plan wordt uitgevoerd, zijn het de eerste rookvrije straten in Nederland.

Zo’n algeheel rookverbod van ziekenhuizen is voor rokende patiënten een ramp, stelt blogger Hugo. Lees zijn kritiek hier >>> 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.