Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scholieren worden liever arts dan verpleegkundige

De animo voor de zorg onder middelbare scholieren mag dan toenemen, het merendeel van de ondervraagde scholieren in de BeroepskeuzeMonitor van 2008 wordt liever arts, psychotherapeut of maatschappelijk werker dan verpleegkundige.
Scholieren worden liever arts dan verpleegkundige

  

Dit blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau Blauw Research , die de landelijke BeroepskeuzeMonitor 2008 onlangs presenteerde.

Baan in de verpleging

Van het totaal van 1795 ondervraagde scholieren in de hoogste klassen van de middelbare school, kiest 4% doelgericht voor het verpleegkundige beroep. Werken als arts is het meest populaire onderdeel in de ‘zorg’ met 9%. Vooral VMBO’ers lopen warm voor een baan in de verpleging, VWO’ers zien meer een toekomst als arts voor zich.

Werken in de zorg

Van alle leerlingen heeft 34% (zeer) veel zin om te werken in de zorg. Blauw Research geeft aan dat dit aanzienlijk meer is dan voorgaande jaren. Volgens Keete Kruijtzer van Blauw Research geven deze leerlingen aan dat ze het belangrijk vinden dat ze nuttig werk doen. ‘Ze willen graag iets voor anderen betekenen en anderen helpen.’

Stoerste beroep

Onder kinderen lijkt het beroep van verpleegkundige juist, ondanks alle verhalen over wachtlijsten en bezuinigingen in de gezondheidszorg, populairder dan ooit. Het staat al tijden op nummer twee in de stoereberoepen top 10 .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.