Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen: ‘Meer salaris stimulans om langer verpleegkundige te blijven’

Bijna driekwart van de verpleegkundigen (69 procent) vindt dat een hoger loon hen stimuleert langer in het vak te blijven werken.
iemand overhandigt bankbiljetten aan een ander
Een nieuwe, tijdelijke stichting wil zowel de zorg als de horeca helpen. Foto: AdobeStock

Dit blijkt uit een poll die Nursing, vakblad voor verpleegkundigen op haar website hield. De vraag luidde: wat is voor jou de belangrijkste reden om de verpleegkunde niet te verlaten? Meer dan drieduizend lezers reageerden op de poll. Een grote meerderheid antwoordde ‘meer salaris’. In de tweede plaats vinden de stemmers ‘minder psychische en fysieke werkdruk’ (19 procent) belangrijk.

Hoe spaar je je lichaam, als je je patiënt moet verplaatsen? Check de tips >>

Opvallend is dat het antwoord ‘meer collega’s’ vrij laag scoort: 7 procent. Dit terwijl het kabinet onlangs bekend maakte ruim 300 miljoen euro te willen gebruiken om het personeelsgebrek in de zorg binnen vijf jaar terug naar nul te brengen. Vakbond FNV gaf aan het te betreuren dat het geld niet gebruikt wordt voor betere salarissen.  ‘Opnieuw gaat er geen geld naar betere arbeidsvoorwaarden en hogere salarissen.’ Op de poll ging 4 procent van de stemmen naar ‘meer doorgroeimogelijkheden’ en 1 procent naar ‘meer scholing’.

Het kabinet wil het werk voor huidige verpleegkundigen aantrekkelijker maken door minder administratieve lasten en contracten die zij wensen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.