40% van de zorgmedewerkers is bereid om meer uren te werken, voornamelijk om hun inkomen te verhogen. Maar dan moeten werkgevers dat wel mogelijk maken, bepleit rooster-expert Anne-Eva Van der Wijk.
Lees Interacties
3 reacties
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account
Stichting schakeling wo 22 mei 2024 om 14:41
Helemaal met je eens Ellie
eym wo 24 apr 2024 om 14:13
Zolang werkgevers de opmerking blijven geven: “als het je niet bevalt, ga je maar weg” zal dit probleem blijven. Niet voor niets gaan steeds meer mensen bij een detacheerder werken (ik ook), waar veel meer rekening gehouden wordt met de contracturen/werktijden die nodig zijn om het werk vol te kunnen houden als je wat ouder wordt.
Er kan nog veel verbeterd worden in zorgland.
Ellie zo 14 apr 2024 om 17:27
Er valt bij het roosteren zeker veel te verbeteren. Zelf ben ik 60+ en weet sinds vorig jaar dat ik een auto-immuunziekte heb. Hierdoor kan ik geen 8 uur meer aan het “bed staan”. Echter dit wordt wel verwacht ook in avond- en weekenddiensten. Er is veel wat ik nog wel kan maar daar is geen aandacht voor.
Wat mij met name stoort is dat jonge moeders en tegenwoordig ook vaders, tal van mogelijkheden hebben verlof op te nemen om voor hun kind te zorgen en vaste werkdagen eisen, en krijgen, om te werken. Inmiddels werk ik ruim 40 jaar in de zorg. Dit gaat mede gezien het ouder worden, zijn tol eisen. Echter alle regelingen voor de oudere werknemer zijn vervallen. Opmerkingen die je hoort zijn: de oudere werknemer kan beter met pensioen gaan, de organisatie is geen filantropische instelling. Kortom voor de oudere werknemer in de zorg is weinig oog. Zij zijn niet meer interessant. Jammer van alle kennis en ervaring die verloren gaat. Ook bij de belangenorganisaties voor de zorg mis ik de aandacht hiervoor.
Momenteel denk ik er over de zorg toch te verlaten en te bezien welke mogelijkheden er nog voor mij zijn buiten de zorg.