Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Motie over beter salaris voor zorgverleners sneuvelt in Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft afgelopen dinsdagmiddag een motie over een beter salaris en betere andere arbeidsvoorwaarden voor zorgverleners verworpen. 73 Kamerleden stemden tegen, slechts 71 voor.
Hoe nu verder? Foto ANP

Over de motie werd de afgelopen weken 3 keer gestemd, de vorige 2 keer was het nog gelijkspel, met de uitslag van dinsdag is de motie definitief verworpen.

Vakbonden NU’91 en FNV Zorg en Welzijn zeggen in een reactie nog niet te willen speculeren over vervolgstappen. Beide bonden gaan wel met leden in gesprek over wat hen nu te doen staat.

Een bonusregeling voor verpleegkundigen en andere zorgverleners vanwege de coronacrisis komt er nog wél voor de zomer, beloofde minister De Jonge eerder al.

Voor de stemming bood vakbond NU’91 nog een petitie aan in de Tweede Kamer, waarin zij oproepen voor een betere structurele waardering voor zorgverleners, die inmiddels ruim 23.000 keer is ondertekend. 4 op de 10 zorgverleners overwegen de zorg te verlaten, zegt de vakbond.

Caren Kunst en Nienke Ipenburg verkopen T-shirts met een knipoog naar het eerste tonnetje nieuwe haring dat verpleegkundigen onlangs kregen. ‘Wel haring, maar waar blijft de echte waardering?’, vragen zij zich af.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.